Investor
Før tegningsperiode
Hvordan investerer jeg i lån?

Vi forklarer hvordan du investerer i lån hos Folkeinvest Formidling.

Oppdatert over en uke siden

For å kunne investere hos Folkeinvest Formidling, må du gjøre følgende:

1. Bli kunde ved å lage en profil

2. Bekreft din identitet med BankID (Les mer om hvorfor)

3. Velg om du skal investere som privatperson eller via eget aksjeselskap

4. Svar på hvitvasking spørsmål (Les mer om hvorfor)

5. Utforsk lån

6. Favorittmerk lånene du syntes er spesielt spennende

7. Trykk på investerknappen på lånet du ønsker å investere i og velg beløp

8. Du har nå inngått en låneavtale med bedriften.

9. Betal investeringen i nettbanken. Kontonummeret finner du på "Betalinger" siden i tjenesten. Gjør dette med en gang.

10. Når lånekampanjen er avsluttet blir alle utlånene utbetalt til bedriften og rentene på ditt utlån begynner å løpe.

11. Du vil få tilbakebetalt avdrag og renter på ditt utlån til den kontoen du først overførte fra, i henhold til nedbetalingsplanen til lånet du investerte i. Du kan lese mer hvordan lånet tilbakebetales her og hvordan endre kontonummer for tilbakebetaling her.

12. I de tilfellene lånet ikke blir fulltegnet i løpet av tegningsperioden har låntaker mulighet til å la være å godta lånet. Dersom lånetaker ikke godtar lånebeløpet overføres pengene automatisk tilbake til din konto. Ved låntakers aksept av lånebeløpet forplikter låntaker seg til å realisere lånets formål.